Profeten Muhammed - en obarmhärtig krigsherre på sin tid

Efter att Muhammed flydde med sina anhängare år 622 till en stad som idag går under namnet 'Medina' blev Muhammeds uppenbarelser mer och mer omfattande och lagstiftande.
Till exempel började Allah helt plötsligt bli intresserad av straffsatser för stöld. Ett citat gällande straffet går att läsa i Koranen och låter följande:

”Mannen som stjäl och kvinnan som stjäl skall som straff för detta brott
få handen avhuggen; (denna föreskrift) är en sträng varning från Gud.
Gud är allsmäktig, vis.’’    Muhammed själv lär dock ha haft bägge händerna i behåll, trots det faktum att han stal egendom värd stora summor av de handelskaravaner muslimerna överföll. Men allas likhet inför lagen existerade inte. Vissa stod över lagen.
  

"Flytten till Medina leder till muslimsk närkontakt med de tre judiska stammarna som lever där (Banu Qaynuqa, Ba
nu Nadir och Banu Qurayzah). Under de första 18 månaderna i Medina låter Muhammed t.o.m. sina anhängare be i riktning mot Jerusalem, inte Mecka.    

Inledningsvis är Muhammed mycket mån om relationerna med sina judiska grannar och förklara t.o.m. att Medina skall vara ett samhälle med solidaritet och samarbete över religionsgränserna. Denna tolerans skall snart ersättas av intolerans, då de judiska stammarna vägrar acceptera Muhammed som profet och ansluta sig till hans nya lära.    

Ett tydligt tecken på vart de nya vindarna blåste är den nya uppenbarelse som instruerar muslimerna att vända sig mot Mecka i samband med bönen, istället för mot Jerusalem som tidigare.   
 

Nu yttras också den i västerlandet kanske mest citerade versen från Koranen 2:256 ”Det finns intet tvång i religionen”. Allahs och Muhammeds fortsatta yttranden skapar ett löjets skimmer över ovan nämnda vers. Till detta bör tilläggas att Muhammed säger att nyare uppenbarelser ersätter äldre om de behandlar liknande områden, vilket innebär att de våldsamma utfall som senare lämnar profetens läppar har företräde framför de tidiga mildare varianterna. Våldet mot oliktänkare tilltar också i takt med muslimernas expansion och senare hotar Muhammed t.o.m. varje muslim med dödsstraff om de vågar lämna hans lära. Så mycket för ”Intet tvång i religionen”." - http://sanningenommuhammed.wordpress.com


Det var även Muhammed som installerade stening av "otrogna" då han pratade med judarna om det.
Judarna som inte längre praktiserade stening försökte dölja faktumet att det står om det i Tohra, men Muhammed tog senare hjälp av en konverterad muslim som avslöjade sanningen.
Därefter såg Muhammed till att stening blev straffet för otrohet.

 "Profeten Muhammed är al-insan al-kamil (den perfekta människan). Då han beordrar stening av otrogna män och kvinnor, gäller detta som rättesnöre även i våra dagar.  Här syns också den tydligaste skillnaden mellan islams och kristendomens människosyn – där Jesus förklarar att den utan skuld kastar första stenen, beordrar Muhammed verkställandet av en vidrig avrättningsmetod." - http://sanningenommuhammed.wordpress.com 

Ett till exempel på Muhammed omänskliga natur är detta citat -

"En episod från detta slag handlar om hur vissa ledare från Quraysh efter slaget ber för sina liv. En av dessa ledare hette Úqba och han frågade Muhammed vem som skulle ta hand om hans barn om han dog, varpå Allahs profet svarade ”Helvetet” och lät avrätta ´Uqba."
www.islam.se beskriver Muhammed så här:

"Han var ald­rig hård. Han höjde ald­rig sin röst inför folk eller använda dåliga ord. Han gav inte till­baka ont med ont utan istäl­let för­lät han och ursäk­tade. Han höjde inte sin hand för att slå någon tjä­nare eller kvinna. Han blev inte arg om han behand­la­des illa och inte hel­ler häm­na­des han."

Vad tycker ni?

Jag tycker själv han verkar ha varit en primitiv, psykopatisk barbar.
Fast det klart, man kanske måste ha "tro" för att förstå att han egentligen inte alls var sån.
Förnekelse, åh förnekelse.

Muslimer hatar judar och homosexuella.
Ändå har judar inte gjort någonting för att förtjäna hatet.
Dessutom jobbar judar, de utbildar sig och skaffar riktiga jobb.
De tycker inte synd om sig själva, de får saker gjorda.

Jag kan inte säga samma sak om muslimer..


Kommentarer
Postat av: Somaiyah

Läs inlägget igen och lägg märke till de meningar du missade. Kanske är det därför din bild om Islam är förvrängd, för att du inte läser alla ord och alla förklaringar utan väljer ut det du vill se och höra? Må Allah s.w.t. vägleda dig till det sanna, ameen.

2011-07-21 @ 18:48:59
URL: http://somaiyah.blogg.se/
Postat av: Jane

Ditt svar gör mig mörkrädd.

Troende måste vara några av de mest praktiskt lagda människorna i världen. När hade du tänkt spränga dig?Så som världen ser ut idag hade du lika gärna kunnat göra det, det skulle fortfarande inte ändra sättet människor ser på religion, eftersom religion är ett tillflykte, ett ställe där man kan finna tröst och byta ut hjärna mot vakum.

Grattis.

2011-07-21 @ 22:52:12
URL: http://sanningenomislam.blogg.se/
Postat av: Ali Baba

Jane, bry dig inte om hennes svar. Det räcker att gå in på hennes blogg och se henne utklädd som spökplumpen i ett desperat försök att inte hetsa upp männen i hennes omgivning. Att hennes egen gubbe sedan får misshandla henne om inte lyder, är tydligen inget problem. En kvinna som konverterar in ett medeltida mörker omgärdat av förtryck och religiösa regler av för stort och smått har tappat förståndet. Allt de kan göra är att rabbla ord från en gammal bok. Tänka själva har de slutat att göra.

2011-07-22 @ 23:15:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0